DESIGN TALK W/ SUNDLING KICKÉN - 'VI VÄNDER EN USEL VECKA'

Design talk - front.jpg

I avsnitt 31 av DESIGN TALK W/ Sundling Kickén vänder vi en usel vecka till något bra så fort vi sätter oss ner med våra poddmicar. Vi ventilerar, släpper och går vidare för att dyka rakt in i ämnet fönster - eller snarare hur du inreder ditt fönster. Vad blir ofta fel när vi försöker oss på att pryda våra fönsterbänkar? Vilka tips och trix finns för att få till det? Vi utgår från ett konkret exempel genom att hjälpa en lyssnare med hennes köksfönster. Vad är orsaken till att hon inte får ihop helheten? Och vad skulle hon kunna tillsätta? Tryck på play för att bli lite klokare, lite gladare och aningen mer inspirerad.


SHOW NOTES

PLATSER

Norrviken

VECKANS TEMA - Så inreder du ditt fönster

FRÅGA: Tack för bästa podden! Ni förgyller mina kvällspromenader med vovven. Jag skulle behöva hjälp med att inreda min fönsterbräda i köket. Jag får inte till det alls! Hur ska jag tänka? Fönsterbrädan är ganska smal men väldigt lång. Vilken lampa skulle passa i fönstret? Ska man ha 2 st? Vore oerhört tacksam om ni kunde hjälpa mig <3 Massa kramar från Mariell

3F1D786E-07CA-4028-AD3C-C4A609467815.JPG

SVAR:

Du verkar gilla växter så vi kör på det spåret. Det kan dock räcka med 3 blommor: exempelvis en pelargon och två lyckoklöver så kan vi addera en till högre växt istället - kanske ett fikonträd, olivträd eller en doftpelargon? Se till att de blommor du väljer ut har så olika storlek som möjligt! 

Till blommorna adderar vi:

Extra lampa: Kan vara mysigt med en till lampa av en annan sort. Här är förslag på en lägre varianter som passar fint stilmässigt med den befintliga

Bordslampa Carrie - MENU

Hög ljusstake: Bra sätt att skapa höjd utan att det tar så mycket plats, får gärna vara svart för kontrasten skull.

Ljusstake 50 cm - ERNST

Vattenkanna: Föremål med funktion är ett uppskattat inslag på fönsterbänken. Fint att få in en metall som skiljer sig från övriga strukturer.

Divan watering can - Artilleriet

Skulptur: Vi tillför värme och en avvikande form som ger själ och konstrast till den minimalistiska designen i övriga detaljer.

RAW av Anna Morgado - The Ode To

Större skål: På matbordet behövs något större som inte är alltför högt exempelvis en låg skål i sten, keramik eller trä. Det skapar en lugn botten och låter fönstret tala.

Scape bowl - Ferm Living

GÖR SÅHÄR:

Sektion 1 - sett från höger

  1. Behåll den vita bordslampans placering 

  2. Flytta pelargon med svart kruka från DBKD till höger om den och låt dom stå ganska nära

  3. Sätt en vattenkanna till vänster om lampan med lite mer avstånd än blomman

Sektion 2 - mitten

  1. Placera en mindre lyckoklöver till höger i mittenfönstret och para ihop med ett högre trä ganska nära klövern. Till vänster vore det fint med en lampa som placeras med lite luft från blomsterparet.

Sektion 3 - till vänster

  1. Till vänster i det tredje fönstret kan du sätta ännu en lyckoklöver för att få en fin återupprepning med den förra. Följ upp med den höga ljusstaken och sedan en lägre skulptur till höger. Se till att de inte har för mycket avstånd och känns som en grupp som står vänsterställt i utrymmet.  

VECKANS BALANS OCH SKAV

Balans: Exempel krukor

Skav: Kopp i tenn

Sundling Kickén