DESIGN TALK W/ Sundling Kickén - 'Zürich, drömväskan och kommande flytt?'

Design talk - front.jpg

I avsnitt 33 av DESIGN TALK W/ Sundling Kickén har vi inte setts på ett par dagar och har en hel del att surra om. Vad gjorde Elin i Zürich? Vilken drömväska fick hon med sig hem? Bästa restaurangerna! Och på hemmaplan - levererade designmarknaden à la London? Ska Evalotta flytta? Efter att ha gått igenom alla skojsigheter gör vi även vår förnöjsamma plikt och betar av några av era frågor. Vi pratar bland annat om olika sätt att dela av ett rum och tipsar om tidlösa färgval till köksskåpen. Sist men inte minst dyker vi in i sådant härligt som vi är riktigt sugna på just nu i form av veckans balans och skav. Nästa vecka går vi all in på julen - kom gärna med önskemål på innehåll och ställ frågor på ämnet! Klicka här för att lyssna.

SHOW NOTES

ZÜRICH

Restauranger: Hato / Josef / Markthalle / La Salle 

Övriga tips: West - trendigt, gammalt industri kvarter / Frau Gerolds garden - hippt område med små butiker, loppisar, marknadsstånd och food trucks. 

Drömväskan: Tangle MD - Jil Sander

RUMSAVDELARE

Fråga från Mikaela: Hej grymma ni! Tack för all inspiration. Ni är Sveriges utan tvekan bästa stylister. Kan ni inte tipsa om snygga rumsavdelare? Kan man ha en skena i taket med något tunt tyg i vardagsrummet för att skapa en liten barnhörna, eller är det konstigt? Vad finns det annars för smarta lösningar? Vikväggar? Hyllor? Eller något annat kreativt. Kom GÄRNA med tips!

Svar:

  1. Ett alternativ är att bygga en hylla från golv till tak. Sätt snygga bakstycken på vissa fack så att man det går att ha leksaker på lekhörnans sida som ej syns i vardagsrummet. Då får du en snygg och praktisk hylla från båda håll som sväljer mycket! Denna kan man då välja i det material som passar bäst och smycka efter egen smak och stil med både böcker och prydnader. 

    Tips! Shelving System - MOEBE https://www.moebe.dk/shelving-system-gallery

  2. En rak gardinhörna är också snyggt. Tänk då på att ha ett tjockare tyg som man inte ser igenom och att belysa hörnet väl så att barnen gillar att vara där. 

  3. Om du inte bor så stort men ändå vill ha lite avskilt är det perfekt med en rumsavdelare, skärmvägg eller vikvägg (kärt barn har många namn). Finns en uppsjö med alternativ och det är även lätt att göra en snygg själv med ex träribbor eller mdf för att måttanpassa till ditt space.

    Tips! Rumsavdelare - VidaXL

    - Rumsavdelare i japansk stil med olika paneler och rutnät. Skärmen har en ram i massivt trä och är beklädd med ett genomlysande shoji-rispapper som tillhandahåller avskildhet utan att fullständigt blockera ljuset. Finns i olika bredder med olika många paneler. Svart, vit eller trä.

    Tips! Vikvägg - Lineaire

    En klassisk och elegant vikvägg som verkligen känns som en möbel. Finns i ek och valnöt.

    Tips! Industrivägg 1 och 2
    - Industriväggar i metall och glas som varit på tapeten ett tag är ett snyggt sätt att dela av ett rum. Dessa går att köpa utan eller med glas och även sådana som är täckta nedtill.

    Tips! Vikvägg - Åhléns

    - Rak rumsavdelare med svart ram och rotting i måtten 120x160 cm.  

    Tips! Vikvägg retro - HK Living

    Vikvägg i natur/trä och rotting med olika höjd på väggarna och som är välvda upptill.


Fråga från Emma: Hej bästa ni!! Behöver er hjälp då vi ska bestämma NCS kod till vårt nya kök. Jag har tittat på ncs 1502-y50r och 1502-y men tycker det är supersvårt, vill ju att det ska hålla i längden. Tänker en ljus stenskiva till. Ni får gärna tipsa om färg och även om ni har förslag till handtag/knoppar i krom. 

Tack snälla ni för en inspirarande och bra podd. // Emma

Svar: 

1502-y är en fin ljusgrå kulör med värme i! Den kan vi varmt rekommendera. Det är dock alltid bra att måla upp ett test för att det kan upplevas så olika beroende på ljus och testa gärna med skivan till så att de olika nyanser passare ihop.

Tips! Tidlös Jotun - En gulaktig gråvit ton, vit med ett stråk av grått över sig / Ljus antikgrå Jotun - En ljus gyllene gråton. Ett snäpp vassare eller mer sting i än tidlös som är en ljus nästintill vit färg med gråa inslag.

Vi har valt två lite unika och udda varianter till köket från märket Bäccman Berglund som vi tycker kan ge edge till köket. Först ut är Soft cut i krom som ser ut ungefär som ett platt dörrhandtag. Beroende på vilken storlek man väljer på handtaget så kan man sätta det antingen vågrätt eller lodrätt. “Knoppen” tycker vi är finast att sätta lodrätt och den som blir mer som ett handtag - vågrätt.

Alternativ två är Globe i krom som är ett platt runt handtag. Detta finns också i olika alternativ på storlek men vi tycker att det hade varit finast med de mindre som passar bäst till ett kök för att det ska bli tidlöst och elegant med med finess. Om vi hade valt detta hade vi satt det vågrätt på luckor och lådorna.

Ett till aningen mer klassiskt alternativ finner du här, här och här

Sundling Kickén