Veckans bruksföremål

B6819103s10.jpg
B6819103s09.jpg

Ja, du kan absolut få nog av tekannor men det är något med en tekannas grundläggande egenskaper som gör oss barnsligt förtjusta varje gång designen träffar rätt. De är liksom charmigt uppkäftiga (eller kanske snarare uppnosiga) samtidigt som de bär på det där familjärt varma. Nu har ännu en tekanna hamnat under vår radar och det är med sin enkla och rättframma skönhet den når fram. Giel i design av Giel Dedeurwaerder och Brent Neve för Serax är inte helt förvånande inspirerad av japansk design. Kannan som är tillverkad i gjutjärn är en del av servisen Collage och har tagits fram i sällskap med koppar i akaciaträ men går även att köpa separat. Känner du dig sugen på ett eget exemplar får du hålla dig till tåls till mitten på mars men tiden går ju allt som oftast fort som vi alla vet.