En dag hos konstnären Anette Hallbäck

Anette Tavlor4774.jpg
Anette Tavlor4783.jpg
Anette Tavlor4795.jpg
Anette Tavlor4725(sol).jpg
Anette Tavlor4730.jpg
Anette Tavlor4859.jpg
Anette Tavlor4832.jpg
Anette Tavlor4815.jpg
Foto:  Osman Tahir  Styling: Sundling Kickén

Foto: Osman Tahir Styling: Sundling Kickén

Som vi nämnde i veckans poddavsnitt var en av höjdpunkterna förra veckan en fotografering hemma hos konstnären Anette Hallbäck tillsammans med fotografen Osman Tahir. Hon har under en längre tid skapat fantastisk konst som behövde fastna på bild och till vår stora glädje frågade hon oss om vi kunde hjälpa till innan verken skulle skickas iväg till Köpenhamn. Eftersom vi har mycket jobb som innebär att vi mest sitter vid skrivbordet just nu var det otroligt tacksamt att få slita oss från det och skapa något fysiskt med händerna. Vi blir verkligen som små barn på julafton under dagar när vi får styla och göra det som faktiskt är anledningen till att vi valt det här yrket. Att få umgås med fina människor som vi tycker om och bli varmt välkomnade med god mat och kaffepauser är också riktiga humörhöjare. Ovan ser du resultatet från dagen och som det kanske märks ville vi att konsten skulle få tala fritt och valde därför att tillföra en lätt och luftig inramning. Det var även viktigt för oss att fånga ljuset på rätt sätt för att visa den levande strukturen som bor i konsten. Därför bestod stora delar av dagen av en jakt efter solkatter - kul och svettigt! I bilderna skymtar du verk såsom ‘Dune’, ‘Line’ och ‘Vertical’ som var och en hänför på sitt egna sätt. Hör av dig till Anette vid frågor angående hennes vackra alster!

Sundling Kickén