Varje bild har en historia

Skannad 17-2.jpg
EC4346DD-7873-40BF-956B-2C5A3094BC3A.jpg
8.jpg
F11E3210-BB6B-4EF4-8D0F-1FAD63B6E31D.jpg
7.jpg

Det finns alltid en historia bakom varje bild och denna gång är inget undantag. Den här bildserien är fotad av vår gode vän Elisa Rhea Eriksson från göteborgsbaserade RHEA produktion som tar uppdrag inom foto och film. Vi blev så inspirerade när Elisa berättade att hon och hennes syster Isabel (som även är en del i produktionsbolaget) hade åkt till Paris i början av april för att fördjupa sig inom analogt foto. Det finns inget bättre än när nörderi och lust får styra när det kommer till att förfina ett hantverk. Bilderna talar om vår, frihet och omslutande värme men också om hur saker inte alltid blir som du tänkt dig men kan bli bra ändå.

Inför resan hade de bokat in fotografering med en ung och lovande modell som till deras stora besvikelse ställde in i sista minuten. Aningen modfällda gick de in på ett café för att ladda på och tänka om men lyckades med mer än så. Utan en aning om det hade de gått in på ett fik med svensktalande personal och bakom disken stod en trevlig servitris. Hon inledde en konversation som var tillräckligt lång för att lösningen på deras problem skulle uppenbara sig. Efter en stund släntrade nämligen ännu en i personal in och både Elisa och Isabel visste vad den andra tänkte när deras blickar möttes - han måste det bli! Som tur var hade den nyfunna modellen Otto Ruin inget emot att bli fångad på bild och ställde upp på ett par timmars plåtande på en innergård i Paris. Resultatet blev fantastiskt fint med de mjukt gula tonerna och den avslappnade viben som både inramningen och Otto förmedlar. Drömmen om Paris blir också aningen glittrigare av att vila ögonen på dessa bilder och det vill inte säga lite.