DESIGN TALK W/ Sundling Kickén - 'Komponera stilleben som ett proffs'

Design talk - front.jpg

I avsnitt 18 av DESIGN TALK W/ Sundling Kickén tar vi hjälp av en lyssnares lägenhet och sätter detaljerna med ord. Vi komponerar stilleben och ger konkreta tips och råd på hur du ska få ihop pinalerna på ett snyggt sätt där hemma. När du väl kan reglerna är det bara att leka dig fram och kanske bryta en och annan! Utöver denna matiga punkt berättar vi mer om vårt event på Steam Hotel - vad tyckte, tänkte och kände vi om det hela? Stressutslag, pirr och logistik-kaos! Vad gömde sig i goodiebagen som gästerna fick? Icebreaker frågor under middagen fick många intressanta svar - vem sa det alla kunde hålla med om? Lyssna här för att ta del av mumsigt skvaller och för att bli stilleben-proffs förstås!

SHOW NOTES

Avsnittet är i betalt samarbete med STOLAB som stolt presenterar tre av sina stolsklassiker i en ny mattsvart skepnad - Stolab Graphic Original 2019

RESA

Stockholm: Blique by Nobis / Alice och Bianca Showcast

DESIGN TALK EVENT

Goodie bagen: Pure Effects - ALL CLEAN / Teministeriet - Ayurveda te / Design Of - Hylla

FÖRETAG

Uppdrag: Smålands Skinnmanufaktur - Hillevi Magnell / Emily Laye

STILLEBEN

Lyssnares lägenhet: Se här!

Vardagsrum: Soffbord - Vit skål, kromad ljusstake / Fönster - två ljusstakar från Emmeli Hultkvist, rund liten vas från Cooee / Piedestal - skulptur

Kök: Matbord - Stor skål eller vas

Fönster mittgång: Ljusstake från Skultuna eller ljusstake från VL design / Vit skulptur från VL design

Sovrum: Flytta upp brickan och den lilla vasen på skåpet. Gör en grupp med den lilla vasen tillsammans med vasen i fönstret. Placera sedan lite snygga parfymer, det svarta ljuset och någon liten ask på kromfatet)

På bänken: Behåll tidningarna och de små boxarna. Tillsätt en ljuskälla som stämningsbelysning på höger sida exempel Muuto Cosy in white)

Fönster i sovrum:

  • Maffigt stilleben som får ta för sig

  • Kriistina skulptur i vitt med lång hals

  • Kromad ljusstake från svensk tenn (tre kulor)

  • Pastillevas mindre modell platt och i ochre färg från Cooee

  • Circle ask i rökt ek från Lind Dna

  • Aura borsspegel från New works

  • Dekorationsklot beige från VL design

I kontoret: Plocka gärna undan sakerna på skrivbordet inkl lampan och tillsätt istället skrivbordsdetaljer i trä från Skagerak. Sätt sedan upp en vägglampan och lite tavlor för att flytta fokuset dit.