Lilla Åland - Pinnstolarnas pinnstol

IMG_9008.jpg

SPONSRAT INLÄGG: Vi är mycket stolta över att få presentera Lilla Åland pinnstol i en ny mattsvart skrud i samarbete med Stolab som producerat massiva trämöbler i Smålandsstenar sedan 1907. Lilla Åland är nämligen en av tre klassiska sittmöbler som ingår i den begränsade serien ‘Graphic Original 2019’, framtagen för att lyfta formen ytterligare i deras tidlösa design.

Pinnstolen är formgiven av Carl Malmsten 1942 och är hans mest älskade och sålda möbel genom tiderna. Det har blivit en riktig klassiker i mångas ögon och passar till de flesta olika inredningsstilarna. Eftersom detta är en sådan eftertraktad möbel har det därav gjorts många kopior på den världen över. Stolen tillverkas i björk alternativt massiv ek och utgörs av en stor sits och hög rygg som gör den väldigt bekväm att slå sig ner på. Trots att den är ganska enkel med rena och rundade linjer med en nätt framtoning så är det en väldigt bearbetad stol i god kvalitet som håller i generationer - på så vis blir den blir aldrig omodern. Med den nya mattsvarta kulören på toppen och den sammetslena ytan får Lilla Åland en aningens tuffare look och kaxigare uttryck. I vår studio gjorde den sig förträffligt som kotrast till vår annars ganska lugna bas. Den är tidlös, vacker och alldeles underbar! Mer info om stolen hittar du här.