Du är good enough!

Bilder via  Pinterest

Bilder via Pinterest

Den här mooden har legat och väntat i en mapp på skrivbordet under några veckor - ibland blir det så. Ofta beror det på att den sista pusselbiten saknas, att det är något som inte stämmer och att den känsla du försöker förmedla inte infinner sig. Det kan också handla om att orden inte vill flöda till, de där orden som du känner men inte kan formulera. I detta fall har det definitivt varit en kombination men i samband med att jakten på den sista saknade pusselbiten lades ner och ‘good enough’ fick bli ledordet, ja då rann orden till. Enkelt sammanfattat är det nog så att höga prestationskrav ibland hämmar kreativiteten.

Vad är det då för ord som hör till denna mood? Först och främst talar den om sommar, värme och avslappnad lyzz men även om ljus, det vackra i tomma ytor och den där fräschören som bara naturen kan skramla fram. Det är skönt att se hur det citrongula skakar om och friskar upp den i övrigt jordiga och trygga färgskalan. Men vad mer? Jo, semestertider står för dörren och redan nu målas bilden av den perfekta sommaren upp var du än tittar med de perfekta middagarna, vännerna och outfiten. Hamnar du på åskådarbänken och fastnar i en jämförelsematch är det lätt att bli passiv, missunnsam och bitter för att du själv inte har just det där. Därför kan det vara på sin plats att påminna om att ge kan vara den bästa gåvan till dig själv. Att ge känns bra och ger god energi till både dig och andra! Beröm den där perfekta tårtan (för den är ju perfekt) och heja på det där stiliga dyket (för det var ju det) och sedan tar du dig en funderare på vad du mår bra av och går till handling. Vänta inte på att någon annan ska komma med förslag och ge mening till din tillvaro utan se till att ta ansvar för att skapa ditt egna innehåll. Och tänk på att det inte alltid är det spektakulära som får oss att må bra. Att lära sig hur gräsklipparen fungerar, läsa en intressant bok eller prata om livet med en familjemedlem kan räcka lång väg. Ännu något som kan vara värt att påminna sig om är att starta varje morgon med att lyssna på kroppen och vad den behöver för allting börjar där. Med rörelse och bra mat som grund höjs humöret och resten kommer liksom till en på ett automagiskt vis. Och sist men inte minst - kom ihåg att du är good enough!