Avslappnat häng med Arka

SPONSRAT INLÄGG: Vi är mycket stolta över att få presentera Arka loungestol i en ny mattsvart skrud i samarbete med Stolab som producerat massiva trämöbler i Smålandsstenar sedan 1907. Arka är nämligen en av tre klassiska sittmöbler som ingår i den begränsade serien ‘Graphic Original 2019’, framtagen för att lyfta formen ytterligare i deras tidlösa design.

Loungestolen är formgiven av Yngve Ekström 1955 och har som Lilla Åland blivit ikonisk och fått många efterföljare. Namnet är en förkortning av romarnas valvbågade trottoarer som kallas arkader och den välva formen återfinns i stolens speciella design. Trots att den har en generös sits upplevs den som liten och nätt och fungerar bra som en extra plats i hemmets alla hörn. Förutom den sköna sitsen är komforten på stolen väldigt behaglig då själva ryggstödet sluttar på sidorna så att armarna får en naturlig plats att vila på. Det vi gillar med Arka är att den känns avslappnad och stilren med sin låga höjd och tydliga linjer. Orginalet som tillverkas i björk alternativt massiv ek är gedigen och cool i sin nya beklädnad. Arka har nyligen hälsat på i vår studio och fann en given plats i vår läshörna under vår minimalistiska lampa. Vi tycker att den gav ett djup och en exklusivitet till vår sakrala stil. Mer info om stolen finner du på Stolabs site.