3 kök med 3 olika stilar

För ett par månader sedan hade vi äran att styla köksmiljöer för nystartade Nordiska Kök som lanserades förra veckan. Med deras hjälp kan du skräddarsy ditt drömkök med allt från färgval till färdigställande för en rimlig peng. Hur bra? I vår brief ingick det att ta fram tre olika stilar för att få variation i bilderna och förstärka kökens uttryck. Här nedan kan du få en inblick i hur vi tänkte och kanske hitta inspiration till ditt egna hem eller kommande köksbygge? För fler bilder och info kan du kika in i vår portfolio och besöka deras site.

Nordisk elegans 

Detta pudergrå kök med inbyggd hylla, bänkskiva i marmor och mässingsdetaljer faller nog många i smaken. Vi valde att gå på en nordisk linje med ton-i-ton, ljust trä och mycket vitt för att förstärka kökets luftiga och fräscha känsla. Riktigt smart att bygga köket så att fönstret hamnar centrerat ovanför diskhon, utsikt och köksbestyr är en finfin kombination! Ett litet tips är att många av de detaljerna du ser i det här köket går att finna i Alvhems butiker om du bor eller befinner dig i Göteborg.

 

Designmedveten minimalism

Den något stramare karaktären på det här beiga köket med dolda fiffiga förvaringslösningar och bänksiva i marmor behövde raka linjer och tydliga kontraster. Därför ville vi använda oss av mycket svart rekvisita med rena former och lite attityd. Vi balanserade dock upp det hårda med bokstavligen kurviga former, mörkaste trä och mjukt linne för att uttrycket inte skulle bli förutsägbart.

 

Rustik värme 

Med en ljust grågrön färg, infällda lådor samt skåp och en varmt grå bänkskiva i kalksten har detta kök en mer rustik framtoning trots att det inte har en lantlig stil. Här ville vi jobba med mycket trä av olika slag, keramik, terrakotta och växtlighet men samtidigt kyla till det hela med blanka och borstade metaller. Detta återigen för att undvika det förutsägbara och skapa spänning i stilen. Hur snygg är inte den inbyggda fläkten för övrigt?

Styling: Sundling Kickén / Foto: Fanny Hansson