Badrumsinspiration - materialen och detaljerna sätter tonen

Material - Först och främst är det viktigt att bestämma sig för vilket uttryck som du vill åt och vilken känsla du vill skapa med ditt badrum. För att helhetsintrycket ska bli rätt är grunden en viktig faktor som avgör och sätter tonen. Här behöver du inte välja olika kakel och klinker för att få till något unikt - det kan vara nog snyggt att välja en större platta med liv i för att det ska bli intressant. Vi tycker att det är väldigt stilfullt att välja samma material på både väggar och golv och om inte det faller dig i smaken är vårt tips att jobba ton i ton med plattor i samma färgskala för att få en enhetlig bas. Materialen som är trendiga idag och som vi ser mer och mer är sten (exempelvis marmor, terrazzo, kalksten) trä eller puts - de är också tidlösa och ger ett gediget utseende.

Blandare - En lugn och harmonisk bas kan lätt piffas upp och få ett lyft med hjälp av rätt blandare. Här kan du antingen gå på en klassisk variant i krom eller mässing för att valet ska vara bestående och inte sticka ut alldeles för mycket. Söker du mer karaktär ger en blandare i svart mer kontrast och attityd som exempelvis denna till tvättstället och till duschen. De varianterna som monteras direkt i väggen är ett bra alternativ om du vill ha en stilren look och undvika synliga rör som stör. Samma sak gäller för brunnar och liknande som gärna får gömmas undan och byggas in.

Komoder, tvättställ och förvaring - När det kommer till badrumsinredning kan du välja att gå på samma linje som tidigare, alltså bygga in komoden och förvaringen i samma material eller bryta av helt med något som blir till ett fint blickfång. Det är såklart beroende på om du vill att det ska bryta av något för en schyst effekt eller smälta in till en sober helhet. Förvaring som är dold bakom speglar eller dylikt är ultimat för att kunna dölja sådant som du inte vill ha framme.

Detaljer och textilier - Här kan du verkligen ta ut svängarna för ett mer personligt badrum. Addera attiraljer som snygga textilier, korgar, plexilådor, tvålar och hudvårdsprodukter för att få en fint avslut på stilen som du valt. Gruppera och gör små stilleben på exempelvis en bricka eller ett fat i badrummet för att få en lyxigare känsla på det hela.

Speglar - Det finns otroligt många alternativ när det kommer till speglar. Om du valt fast inredning med mycket förvaring och inte är behov av fler avställningsytor är det snyggt med en enkel och tydlig spegel. Om du å andra sidan vill ha mer förvaring kan du välja ett spegelskåp för extra förvaringsmöjligheter. Numer finns det väldigt många fina och udda speglar där hyllorna är dolda bakom som exempelvis detta från Svedbergs som till och med kan bli en förhöjare i badrummet.

Övrigt - Knoppar, handsukstorkar och belysning är detaljer som sätter pricken över i. En god idé är att plocka upp tråden med material eller färg från exempelvis blandaren för att det ska kännas genomtänkt och få till en snygg helhet.