Bergen tog oss med storm... och regn

I torsdags förra veckan fyllde vi våra resväskor till bredden med props, trotsade förkylningar och felbokade flygbiljetter och tog oss till Bergen fyllda av förväntan. När vi hoppat in i taxin styrde vi kosan mot vackra Grieghallen och Tendens mässan där skalet till vår trendutställning stod färdigbyggt. Vi blev väl omhändertagna av mässgrundaren Trude Vaaga och designchefen Siw Haveland som tagit fram konceptet för mässan och idén till väggarna av pappersrullar i vår utställning. Efter en snabb lunch var vi igång med att få till grundstrukturen i montern med alla displayer och sätta alla detaljer på plats. Det är just vid sådana tillfällen som vi påminns om hur roligt det är att jobba med det vi gör. Känslan av att föverkliga något som har planerats under lång tid är verkligen speciell och njutningen av att få skapa med händerna likaså. På kvällen checkade vi in på Hotel Norge by Scandic som låg ett stenkast därifrån. Väl på rummet insåg vi till vår stora glädje att vi hade en terass med fantastisk utsikt över Bergen som vi kunde njuta av när vi låg utsträckta och tog igen oss på sängen.

Resten av helgen bestod av premiäröppning, trendtalk, prisutdelning, middagar och spännande möten med människor som vi sett fram emot att få träffa. För att nämna några deltog bland annat Kirsten Visdal, Per Olav Sølvberg och Elisabeth Heier under lördagens arrangemang. Så trots regn och blåst hela helgen hade vi konstant sol i sinne och kände oss fulla med inspiration när huvudet nådde kudden varje natt.

Det kanske är svårt att skilja på vad som är vad i kollaget ovan men det kommer ett separat inlägg med bilder på montern som fotografen Dan Randen har tagit. Vi vill dock redan nu passa på att tacka några av de duktiga kreatörer och företag som förgyllt utställningen och skymtas här. Med start uppifrån ser du en vas från The Ode To (Lillian Torlen) tillsammans med en liten liggande väggprydnad från Laurie Poast (större variant längre ner), glaskuber av talangfulla Märta Lousie Karlsson, lampa från Northern, pappersvaser skapande av Kristina Rothe och små lerskulpturer 'To build a Home' av Birgitta Jannesson.