Bröllop i Paris med karibiska inslag

Paris-header.jpg

I onsdags kom jag tillbaka till Göteborg efter en långhelg i Paris med bröllop och familjehäng. Min kära sambo som pliktskyldigt fick posa i bilden ovan är nämligen född och uppvuxen på Martinique, en ö i Karibien som tillhör Frankrike. Hans mamma är svensk och bor i Sverige medan hans pappa med tillhörande släkt bor kvar på ön. I helgen skulle en av kusinerna gifta sig och vi fick ta del av vigsel i en vacker kyrka i Paris för att sedan åka ut till en gård på landsbygden för bröllopsmiddag. Väl på gården var allt smakfullt ordnat med olivkvistar i arrangemangen, kritvita dukar och välkomponerad mat. Det bjöds även på Champagne i mängder som är den dryck jag förknippar mest med Martinique förutom kokosvatten och Planteur (drink baserad på rom). Finns det ett tillfälle att fira gör du det med Champagne helt enkelt!

Ett spännande inslag under kvällen som jag nog inte har varit med om förut var att det dansades både före och efter middagen. Så härligt! Gammal som ung svängde sina lurviga till Karibiska rytmer och ända in på småtimmarna var dansgolvet välfyllt… och varmt. På grund av min något sparsmakade franska och det faktum att många från Martinique inte kan engelska var jag nervös att middagen skulle bli lite knepig. Som tur var hamnade jag med den engelsktalande delen av familjen och resten av samtalen under kvällen fick improviseras fram med något extra leende här och där.

Med full fokus på bröllop hann vi inte med så mycket annat förutom umgänge, goda middagar och lite fönstershopping men det räckte gott nog. Jag och sambon lyckades även klämma in en drink på ett mysigt café med Eiffeltornet glittrandes i horisonten. Klyschigt men alldeles, alldeles underbart! Nu tillbaka till verkligheten som stavas jobb för tillfället. /Evalotta