En intensiv, rolig och snöfylld resa till Luleå

Nu är vi hemma igen efter en intensiv, rolig och snöfylld resa till Luleå. Målet med resan var att reka locations, fynda rekvisita och umgås med familj eftersom jag (Evalotta) kommer därifrån. Vi har haft ett fullspäckat schema för att hinna med allt och lyckades faktiskt bocka av det mesta - till och med väder i alla former. Skoterturen som Elin hoppades på uteblev dessvärre men vi har beslutat att vi ska bege oss norrut fler gånger.

När vi landade på torsdagen passade vi på att finkamma stan på både kläder och inredning tillsammans med min bror som vi även bodde hos. Med full mundering och ansiktet ner mot backen zick-zackade vi mellan butikerna i full snöstorm. Ett par fynd senare hjälpte vi bror att styla till hans nya lägenhet som blev riktigt fin och trivsam efter ett par timmars flit. På fredagen följde middagsbesök med stora delar av familjen på restaurang CG som är en av Luleås bästa restauranger - kan varmt rekommenderas! Vad sägs om grillad renrygg, hummerkorv eller hel röding? Efter det gick dagarna i en rasande fart och spenderades med julmarknad, middag hos pappa med skönsång och gitarrspel, släktträff hos mormor och sist men inte minst - jullunch som finfint avslut på måndagen. Däremellan klämde vi även in location-span, montering av snyggaste spegeln från Cosa samt en barrunda.

Bilderna ovan visar mestadels miljön runt Gammelstads Kyrkby och Kaptensgården där min kära mor bjöd oss på jullunchen men även glimtar från min brors hem. Som vanligt när det är fullt upp är det lätt att glömma bort att ta bilder men vi skyller även på mörkret som smyger sig på tidigt på eftermiddagen.

Idag har vi fullt med att förbereda oss inför en plåtning i morgon och på torsdag. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och se till att bocka av alla listor med andra ord. Vi återkommer med mer om den saken!