Ett dygn i varberg tillsammans med Himlekök och Studio Pompone

Vi har precis landat hemma efter ett fantastiskt dygn i Varberg tillsammans med Himlekök och Studio Pompone. Vid 15-tiden igår hade vi lyxen att få checka in på Boutique-delen av Varberg Stadshotell där rummen var utrustade med himmelska sängar och ett inbjudande badkar mitt i rummet. Därefter blev vi upphämtade av chaufförer från Hedin bil i tjusiga åk från Mercedes som körde runt på oss resten av kvällen.

Första stoppet var John’s place där det serverades bubbel i deras inglasade veranda med utsikt över vattnet. Något glas senare fortsatte vi vår färd mot Himlekök där vi fick klämma och känna på deras fina utställning och ta en tur i verkstaden där alla köken tillverkas. Inget kök är det andra likt och varje unikt projekt är specialgjort efter kundens önskemål och tillverkat av en och samma snickare hela vägen i processen. Kvalité rakt igenom med andra ord! I samband med förrätten som serverades här berättade berömde kocken och Sommelieren Richard Bornefors på uppdrag av Gaggenau hur en ångugn (som snittarna var tillagade i) mer eller mindre kan ersätta både en vanlig ugn och spis - spännande!

Efter att ha smakat på de läckra små aptitretarna var det dags för middag på inredningsbutiken Studio Pompone där de hade dukat upp ett fint långbord i butiken och Richard stod bakom grillen med glöden beredd när vi dök upp. När vi hade gått på upptäcktsfärd bland det gigantiska sortimentet av inredning fick vi lyssna på glaskonstnären Märta Louise Karlsson som berättade om skapandeprocessen bakom sina vackra alster. Sedan var det dags att sätta sig till bords och vi njöt av varje tugga av den goda grillade maten som serverades i fint porslin från butiken. Vi kände oss så omhändertagna av alla som bjudit dit oss och vi kan bara konstatera att vi inte kunde ha haft ett bättre dygn. Härligt umgänge, avslappnad atmosfär och trevliga samtal får summera denna vistelse. Tusen tack till alla inblandade!