Ett hem fyllt med trendiga inslag och kontraster

Denna vecka har vi valt att lyfta detta hemmet som är som är designat av Decus Interiors från Australien. Inredningen är fylld av trendiga inslag och hårda kontraster som fångar vårt intresse. Det som föll oss i smaken var den genomtänkta inredningen där stilrena element möter en mer avskalad och rå grund. Som pricken över i:et har udda prylar fått ta plats och skapar fina blickfång. Värmen i form av läder och trä gör den strama, gråa och homogena stilen en aning mjukare och får uttrycket att bli mer tidlöst. Vi tilltalas oftast av de enkla och mest självklara detaljerna i ett hem som exempelvis det slingriga trappräcket i böjträ som vi uppskattar lite extra. Det behövs inte mer än så för att få oss på fall. Du som är inne i svängen och har tränade ögon kan säkerligen urskilja de trendiga inslagen. Är det någon tvekan så kommer här en liten reminder med några punkter som är på tapeten just nu.

1 / Inbyggd förvaring /  Vi älskar raka kanter utan skarvar och skavanker. Idag lägger många extra krut och pengar på att bygga in saker som man inte vill skryta med. På så sätt blir det en del av inredningen och ger ett snyggt helhetsintryck. I detta hemmet har man valt att göra en väldigt snygg förvaringslösning i trä samt byggt in elementen med elementskydd.

2 / Textilier / Det viktigaste för att få hemmet ombonat och mysigt är såklart textilier. Här ser vi sådana i trendiga material i form av en silkesmatta, bäddset i linne och våfflat överkast.

3 / Rotting / Yes, rottingen är tillbaka med full kraft. Det gäller inte bara på möbler för utomhusbruk utan nu ser vi det alltmer på sänggavlar, väskor etc.

4 / Kök i trä / Det klassiska vita köket har bytts ut och ersatts av trä. Här gäller inga direkta regler, det är bara att härja fritt bland material, former och struktur/behandlig efter egen smak. Att välja ett miljövänligt alternativ är alltid en god idé och då vet man även att det kan leva kvar i generationer om man så vill. Vi tycker att brytningen mellan stenen och träet i det här köket är väldigt fin och passar som handen i handsken tillsammans.