Favoritbilder från vårt inredningsprojekt i Uppsala

Som du säkert har märkt loggade vi ut fullständigt när sommaren tog vid för en välbehövlig paus. Mest troligen kommer vi att fortsätta på det spåret om inte semester-inspirationen svämmar över och vi bara måste få den i pränt.

Anledningen till att vi kikar in idag är för att vi inte delat med oss av våra favoritbilder från uppdraget med Riksbyggen på bloggen. Det var vårt näst sista projekt innan sommaren och gick ut på att inreda en superfin visningslägenhet i Uppsala (Brf Åsikten Södra 1) på ca 120 kvm med två gigantiska balkonger. Galet roligt! Uppdraget var minst sagt en berg och dalbana från start till mål med tanke på allt vad det innebär med planering, inköp, leveranser och styling på plats. Förutom stylister skulle vi nog kunna lägga till titeln projektledare på ett hörn efter detta... Planeringsfasen är alltid det som kräver mest tid när det handlar om att bestämma hur allt ska se ut och hitta allt från stort till smått som ska fylla alla rummen. När det handlar om möbler är det ofta långa leveranstider också vilket gör att det inte alltid är så lätt som man kan tro att följa visionen. När allt är beställt rullar det ofta på snabbare och så även i detta fallet! Efter att vi tilldelats varsin bygghjälm på plats i Uppsala gick det fort att styla lägenheten eftersom vi redan möblerat den i våra huvuden under planeringens gång. Däremot såg vi till att ha god tid på oss då det ofta strular i logistiken med exempelvis leveranser som kan bli (och blev) försenade. Det hör liksom till att ha hjärtat i halsgropen både en och två gånger i slutetskedet av ett projekt. Inte sällan står vi och funderar över en ljusstakes placering på bordet samtidigt som man undrar varför 50 procent av möblemanget till vardagsrummet inte har dykt upp som utlovat. Håll i hatten! När alla bitarna hade fallit på plats var dock känslan ljuv som få och vi är mycket stolta och glada över hur resultatet blev. Som grädde på moset kom Kristofer Johnsson till Uppsala när allt stod klart för att fånga det vi skapat på bild och det gjorde han med bravur som alltid. I vanlig ordning hoppas vi att du hittar något att tycka om och ta med dig. För att besvara eventuella frågor om inköpsställen har vi gjort en lista nedan på mycket av det som syns i bilderna. Ha en fortsatt fin sommar så hörs vi snart igen!

BILD 1 / Vägglampa Rum 21 / Soffa och puff Bergmans möbler / Soffbord Serax / Skulptur Kristiina Haataja The Ode To / Skål Donut Dbkd / Matta Linie Design / - BILD 3 / Målning Maria Leinonen / Bordslampa Kurage Royal Design / Sideboard Bergmans Möbler / - BILD 4 / Skrivbord och stolar Rum 21 / Taklampa och bordslampa Rum 21 / Målning Maria Leinonen / Gardiner Bergmans Möbler / - Bild 6 / Sängbord Skagerak Rum 21 / Sänggavel Bergmans Möbler / Konst Agneta Jörlander / Sänglampa Bergmans Möbler / - BILD 7 / Knopplist Granit / - BILD 8 / Överkast och matta Bergmans Möbler / Pläd Himla / Pall Rum 21 - BILD 9 / Piedestaler Tambur / - BILD 10 / Taklampa Royal Design / Bord Bergmans Möbler / Glaskupor Granit / - BILD 11 / Utemöbler Bergmans Möbler / Detaljer Rum 21 och Royal Design /