Mina bästa resetips från New York

Oj, vad jag har gått, gått och gått under de 10 dagar jag har spenderat i New York! Förutom ett par resor med tunnelbana, sightseeing buss och en och annan taxitur har min sambo och jag gått ca 240 000 steg vardera (vilket är tur med tanke på allt vi har stoppat i oss). Fördelen är att Manhattan är väldigt promenadvänligt och det är faktiskt den äkta New Yorkerns främsta transportmedel att lägga det ena benet framför det andra. Det finns otroligt mycket att se, göra och njuta av och för att verkligen djupdyka i härligheten är det toppen att kunna stanna till och växla upp i egen takt. Men. Jag hade inte tänkt tråka ut er med surr om promenader! Här kommer mina 9 bästa tips från resan. /Evalotta

MoMa - The Museum of Modern Art är det säkert många som känner till men det är helt klart värt en påminnelse. På 6 våningar får du ta del av välkurerade utställningar med modern och samtida konst av varierande slag. Under vårt besök tankade vi ner appen MoMa Audio för att kunna lyssna på intressanta beskrivningar av det vi hade framför oss vilket fördjupade alla intrycken. Det jag föll mest för var Louise Bourgeois: Un Unfolding Portrait, go see! Och. Pausa gärna med en vinlunch (eller vatten) på våning 5, enkelt och gott!

Picknick i Central Park - Denna park är riktigt stor så det kan definitivt vara en fördel att hyra en cykel eller åka cykel- alt. hästtaxi för den som har extra dollar på fickan. Vi gjorde inget av det som du kanske förstår av inledningen, pjuh! Sugen på att sporta, glida runt i båt eller lata dig? Välj själv! Dock tycker jag att du ska plocka upp picknicken på Whole Foods som ligger i köpcentret The Shops at Colombus Circle vid parkens sydvästra hörn.

Mckittrick Hotel - Inhyst inom ramarna för ett hotell är Sleep No More en interaktiv teaterupplevelse med film noir känsla där du som åskådare får en intim och nära upplevelse. Under 3 timmar får du ta del av bitar ur historien som utspelar sig samtidigt på olika håll i den enorma lokalen. Iklädd en vit mask får du, utan att yttra ett ord, följa efter de skådespelare vars berättelse lockar dig mest. Vackert, lite läskigt och otroligt fascinerande!

Great Northern Food Hall - Grand Central som är en sevärdhet i sig har förutom en stor food court på nedervåningen också en mindre variant med mat inspirerad av Norden en våning upp. Jag kan varmt rekommendera Meyers bageri som serverar flat breads av surdeg med himmelsk topping av olika slag som i många fall är vegansk.  Tänk dig en korsning mellan en pizzabit och ett smörrebröd, precis så!

Candle 79 - Eftersom min sambo är vegan blir det ofta lite av en sport att hitta restauranger som erbjuder något mer än bara grönsaker eller pasta med tomatsås. På Candle 79 var hela menyn vegansk, vällagad och fylld med kärlek. Gissa om karln var nöjd när det enda han behövde bekymra sig över var beslutsångesten. För övrigt passar restaurangen med säkerhet även en köttätar-fantast.

Numero 28 - Här kan du äta sanslöst god pizza om du råkar spatsera runt i Little Italy.

Eataly Flatiron - När vi ändå är på spåret! Eataly är ett italienskt matpalats med både restauranger (med olika huvudfokus) och butiker som säljer alla goda råvaror och delikatesser. En ren fröjd för både ögat och gommen! Passa även på att spana in Flatiron som tornar upp sig utanför entrén, en vacker skyskrapa med annorlunda form som var den högsta byggnaden i New York när den byggdes 1902.

Salvation Taco Rooftop Bar - Mot slutet av resan bodde vi på Pod 39 som är ett av de mer prisvärda hotellen på Manhattan. Rummen är små men kvadrat-smarta och fräscha och personalen är tillmötesgående. Extra plus är dock restaurangen Salvation Taco som ligger i anslutning till hotellets lobby. De serverar riktigt goda tacos och har en magisk takbar dit folk strömmar till varje kväll. Det var inte sällan vi avslutade dagen där efter x antal timmar på språng. Kolla in!

Greene Street - På denna gata i SOHO fick jag en sådan go känsla! Riktigt bra shopping och ögongodis i form av arkitektur och konst. Vid ett flertal tillfällen fick vi se influensers som antingen filmade eller fotade noga utvalda outfits mot matchande husfasader. Via en hiss från gatan tog jag mig även upp till livstilsbutiken The Line (som vi nämnt i tidigare inlägg) bestående av en fullt inredd lägenhet på tredje våningen i ett av husen.