Mini-intervju: Amanda Rodriguez

Amanda-Rodrigues-front.jpg

"Jag har en stor ambition och lägger ner mycket kärlek och själ i det jag gör. Därför kan det ibland vara svårt att gå hem kl 18."

 

Det finns bildspråk som når lite längre, som kryper under ytan och hittar in till våra hjärtan. Konceptstylisten Amanda Rodriguez bilder talar just ett sådant språk. Med bas i Stockholm och kunder såsom Alcro, H&M Home och Odalisque Magazine skapar hon världar som vi gång på gång fascineras av. Genom sitt nytänkande sätt att kombinera färg och oväntade former tar hon betraktaren på en spännande resa där både de allra minsta detaljerna och det stora perspektivet får utrymme. I vår mening står Amanda någonstans i gränslandet mellan stylist och konstnär. Med sin förmåga att göra något vackert av något tillsynes obetydligt - som en spillbit av trä - behöver hon inte förlita sig på den senaste designerlampan för att få sina bilder att sjunga. Hon förstår sig på själen i det lilla, det som ingen ser och kan konsten att lirka fram skönheten i det som är. Och kanske är just detta några av de saker som kännetecknar en konstnär? Idag är vi därför stolta att kunna presentera någon som inte bara går sin egen väg i detta virrvarr som är vår bransch - utan också skapar helt nya vägar. Ha en riktigt fin tredje advent!

Site - Amanda Rodriguez / Instagram - Studio Amanda Rodriguez

 

Vem är Amanda Rodriguez?

Jag är en känslomänniska som lägger ner min själ i det jag tycker om och har passion för. Jag lyssnar alltid på min inre röst och viker mig aldrig för något jag inte skulle kunna stå för. Jag kallar mig själv konceptstylist och jobbar i gränslandet mellan verklighet och illusion, där materialen, formerna och de dolda detaljerna är i stor fokus. Oavsett om det är ett kommersiellt eller redaktionellt uppdrag så handlar allt om att skapa den där tidlösa bilden.

Vad skulle du säga var startpunkten för där du är i din karriär idag?

Allt började väl egentligen när jag var liten. Jag har alltid haft en dragning till foto och form och detaljer som bara jag ser. Jag växte upp med en pappa som är fotograf och en mamma som är creative director så det kom ganska naturligt. Med en bakgrund inom textilt modeskapande och konstvetenskap sökte jag mig sedan fram - på den vägen är det.

Vad driver dig i ditt arbete?

Alla intressanta människor jag möter med deras olika visioner och erfarenheter, inspirationen jag får och alla spännande samarbeten. Vetandet om att det aldrig tar slut; drömmen, inspirationen, mötena, erfarenheterna. Att aldrig sluta drömma och inspireras och våga utmana mig själv!

Vad är din största arbetsrelaterade utmaning?

Jag har en stor ambition och lägger ner mycket kärlek och själ i det jag gör. Därför kan det ibland vara svårt att gå hem kl 18. Så det svåraste för mig är väl egentligen att separera mitt privatliv och mitt jobb eftersom dom ofta flyter samman.

I din karriär, vad är du mest stolt över?

Mötet med alla dessa intressanta människor jag har fått äran att träffa och samarbeta med.

När det kommer till ditt arbete, vad drömmer du om just nu?

Att få fortsätta på denna spännande resa. Att få uppleva intressanta samarbeten och möten mellan olika designers, fotografer, byråer och kunder.

Har du något du vill tipsa om?

Våga lita på din magkänsla! Du vet när något känns rätt, det gäller bara att våga känna den.