Mini-intervju: Kråkvik & D'Orazio

Kråkvik-DOrazio-front.jpg

"Det kan være sunt å se mindre på hva alle andre gjør og jobbe mer utifra sitt eget hode og hjerte."

 

 

Jannicke Kråkvik och Alessandro D’Orazio är de två delarna i helheten Kråkvik & D’Orazio - en kreativ studio med bas i Oslo. Med fokus på inredning, styling och design jobbar de över hela världen med att skapa miljöer och bilder som når fram. För oss är stylistduon en outsinlig källa för inspiration i renaste form. Som exempel är deras bildvärld anledningen till att vi gång på gång har vänt oss till Jotun för färgval både i vårt jobb och privat då andra tillverkare har bleknat i jämförelse. De har ett sätt att jobba med färg, material och intressanta former i sina kompositioner som tar oss på en visuell åktur varje gång de har lagt sina händer på något. Kombinationerna de för samman i sina bilder skaver precis tillräckligt för att det ska vara intresseväckande utan att tappa balansen som tycks vara framtagen på guldvåg. Deras uttryck är rent och avskalat men samtidigt fyllt med själ, stämning och vindar av nytänk. Därför är deras uttryck skönt att vila ögonen på och spännande att ta till sig. Det råder alltså ingen tvekan att paret ligger högt upp på listan av våra favorit-stylister. Vill du veta hur de träffades, var de finner sin inspiration och vad de drömmer om - läs vidare. Ha en riktigt fin söndag!

Site - Krakvikdorazio.no / Instagram - Kraakvikdorazio

 

Vilka är Jannicke & Alessandro?

Alessandro, født i Roma, flyttet til Norge for mer enn 25 år siden. Med bakgrunn fra studier i arkitektur og design har han jobbet innen mange ulike felt og drevet flere designbutikker. Jannicke kommer fra et lite sted ved havet rett utenfor Oslo og er utdannet innen expo og interior design. For over 15 år siden møttes vi på et party hos en felles venninne og har arbeidet og bodd sammen siden. Vi driver både studio Kråkvik&D´Orazio og butikken Kollekted by (2014) i Oslo. Fortiden tegner vi blant annet en superspennende restaurant i Oslo som åpner i august i år.

Vad skulle ni säga var startpunkten för där ni är i er karriär idag?

Vi jobbet begge innen design og styling innen vi møttes, men vi vil si at våre karrierer tok fart den dagen vi møttes og begynte å jobbe sammen. Vår første jobb var for Elle Decoration og de bildene betyr fortsatt mye for oss. Vi utfyller hverandre på et magisk vis med våre ulike personligheter og utgangspunkt. Vi elsker jobben vår og det finnes ingen grense mellom jobb og privat. De beste ideene kommer gjerne på en øde strand et sted midt i juli, langt fra wifi, museer og bøker.

Vad driver er i arbetet?

For oss handler hver eneste jobb om prestasjon og vi er begge perfeksjonister. Vi ønsker å prestere 120% uansett hva og for hvem. Hver jobb og hver kunde har ulike ønsker og for oss er det viktig å legge vår personlige stil og smak til side og det er jo det som gjør det så spennende. Vi får møte og studere så mange ulike mennesker, produsenter, produkter og tanker og vi utvikler oss og lærer noe nytt hver eneste dag. Vi får jobbe med form og farger, de beste menneskene og vi får reise verden rundt.

Vad är er största arbetsrelaterade utmaning?

Utfordringer er det som driver oss fremover og er jo for det meste positivt. Men helt klart jobber vi i en bransje som alle har en mening om, der flere og flere er eksperter. Å skape noe estetisk vakkert utifra hva en selv kan like, er helt klart noe mange kan, men vårt arbeid handler om så mye mer enn det. En annen utmaning er tid. Å får kalenderen til å gå opp... Det er så mye vi vil gjøre og si ja til.

Vad är ni mest stolta över i er karriär?

Vi er jo stolte over alle jobber vi leverer og spesielt den siste. Men er det noe som skal highlightes så er det nok vårt tette samarbeid med unge, norske designere og utstillingene vi har kuratert og designet til Milano messen de 3 siste årene. Det betyr så mye for oss å kunne gi noe tilbake. Det finnes så sinnsykt mye talent og vi er stolte over å kunne bidra. Vi har også startet Kollekted by som er vårt lille barn og frie plass der vi selv kan bestemme.

När det kommer till ert arbete, vad drömmer ni om just nu?

Vår drøm er å kunne bidra mer til kunst og design scenen for unge talenter. Å kunne kuratere og designe en utstilling med de beste fra hele verden til Milano messen for eksempel. Og at det hele resulterer i at talentene slår igjennom og setter spor langt inn i fremtiden. Og Japan, jobbe i Japan..

Har ni något ni vill tipsa om?

Ja. I vår ekstremt visuelle og digitale verden blir vi alle overeksponerte for vakre miljøer, bilder og inspirasjon hver eneste dag. Vi ser hva alle lager og blir for påvirket av hverandre. Det kan være sunt å se mindre på hva alle andre gjør og jobbe mer utifra sitt eget hode og hjerte. Tenk mindre på å være korrekt, antall likes (insta), stol på deg selv og ha det er gøy.