Mini-intervju: Linnéa Salmén

"Hur mycket jag än försöker vara minimalistisk och sparsmakad slutar det ändå alltid med more is more, både i kläd- och inredningsväg."

 

Stockholmsbaserade inredningsstylisten Linnéa Salméns bildspråk är som en påse utsökta karameller med vackert papper. Det hon skapar ser nästan ut att smaka gott med de vackra färgaccenterna hon ofta adderar och vi kan inte få nog av hennes uttryck. Avundsvärt nog tycks Linnéa ha hela paketet - konstnärlig känsla, huvudet på skaft, skönhet och en härlig humor som sipprar igenom flödet på Instagram. Genom oväntade färgkombinationer, möten mellan vitt skilda strukturer och ett sinne för mönster och kontraster får Linnéa alltid till en nerv i sina bilder. Det hon gör blir per automatik spännande, levande och visuellt tilltalande och vi kan inte undgå att inspireras. Vi har sett fram emot att få höra mer om vad som rör sig i hennes huvud och hoppas att du ska tycka det är lika roligt att läsa svaren som vi. I dagsläget har Linnéa ingen blogg eller site men om vi får tro på ryktena verkar det vara på g. Halleluja!

Instagram - Linnéa Salmén

Vem är Linnéa Salmén?

Jag är uppväxt i en frilansande familj där alla driver egna kreativa företag. Inte helt konstigt att det blev så för mig med när jag tänker efter! Jag är en ganska så virrig typ privat men kompenserar med att ha stenkoll på mina inredningsjobb. Just nu är jag mitt i en totalrenovering av en gammal ateljé som köptes i somras. Lokalen hade varken fungerande vatten eller el men en lummig trädgård och fantastisk potential. Det var en lång övertalningsprocess med min kille, men vi tog oss an helvetesdrömmen, är snart klara och är fortfarande tillsammans.

Jag är en person som älskar att "fynda" (bortförklaringen på alla mina köp). Hur mycket jag än försöker vara minimalistisk och sparsmakad slutar det ändå alltid med more is more, både i kläd- och inredningsväg.

Både jag och min kille är två riktiga skojare. Väldigt töntigt ord, men det är sant. Vi får ibland påminna varandra om att vara seriösa och prata normalt, utan konstgjorda dialekter och om vuxna saker. Han är dock skådespelare och bäst på att imitera människor, vilket är det roligaste jag vet. Mycket självdistans och skratt på oss båda.

Vad skulle du säga var startpunkten för där du är i din karriär idag?

Startpunkten var när jag jobbade för Lotta Agaton och fick en inblick i hur stylistvärlden fungerar. Jag är väldigt tacksam för min tid hos henne där jag fick lov att utvecklas på många plan. Men såklart också när jag väl startade eget och fick min första kund. Skräckblandad förtjusning. Livrädd men taggad, jättekonstig kombo.

Vad driver dig i ditt arbete? 

Tanken av att det är upp till mig själv hur långt jag vill gå driver mig något enormt. Det är bara jag och min inställning som kan sätta stopp för min framtid. Skrämmande och spännande!

I mitt kreativa jobb tycker jag att inspiration och driv flätas ihop. Jag måste känna mig inspirerad för att hitta drivet och det mest inspirerande jag vet är faktiskt driv hos andra människor. När en annan persons visioner och drömmar lyser igenom får jag enormt med energi och en riktig skjuts i baken, då händer det grejer i mig, då vill jag också.

Vad är din största arbetsrelaterade utmaning?

Ensamheten. När jag startade eget för 2,5 år sedan hade jag inte en tanke på att det skulle bli mitt största problem. Jag älskar att prata, och lyssna såklart, så när jag varit tyst en hel dag känner jag mig lite smått galen.  Därför drömmer jag om en studio att dela med andra kreatörer och förhoppningsvis slår den önskan in till våren.

I din karriär, vad är du mest stolt över?

Mitt mod och min positiva inställning till framtiden. Jag fick en del frågande blickar och själlösa "lycka till" när jag precis startat eget, men jag har själv byggt upp den plattform jag står på idag och det är jag megastolt över. Nästa vecka börjar ett nytt ännu hemligt projekt och det får jag fortfarande nypa mig i armen för.

När det kommer till ditt arbete, vad drömmer du om just nu?

Förutom Jan Ekselius fåtöljen "Etcetera" drömmer jag om en studio att gå till, kollegor att prata med och att allt fortsätter i samma takt som det gör nu.