Mini-intervju: Per Olav Sølvberg

Per-Olav-Solvberg-front-fb.jpg

"Først og fremst er jeg en kreativ skrotnisse. Jeg samler på alt jeg finner. Jeg er også en som blir bergtatt av det vakre. Både i mennesker, naturen og ting."

 

Han är mannen med stort M och har känslan i blodet - Per Olav Sølvberg är en av våra norska stylist-favoriter med stor talang för foto och interiör som ständigt inspirerar oss. I höstas designade han en utställning på Oslo design Fair tillsammans med Kirsten Visdal som blev mycket uppskattad och gick ärevarvet i sociala medier. Den visade tydliga tecken på att han är en sann kreatör som speglar tiden och flyttar på gränser med fingertoppskänsla - det vill säga alldeles tillräckligt för att det ska bli intressant och unikt. Han lyckas alltid få till ett djup och en själ i sina bilder vilket berör och talar starkt till oss. Per Olav är nämligen otroligt duktig på att fånga det råa och vackra som ingen annan och blandar ofta in naturens vyer som ett slags andningshål i sitt flöde på Instagram. Naturskalan -  som ligger oss varmt om hjärtat - är ett tydligt signum i hans bildspråk och det finns alltid något att utforska och beundra i det han lämnar efter sig. Bakom allt fint får du också se glimten av en sann familjefar och en man med mycket power och karaktär. Därför stoltserar vi denna nyårsafton med Per Olavs närvaro och svar här på bloggen. Gott Nytt År!

Instagram - Per Olav Sølvberg

 

Med dina egna ord, vem är Per Olav ?

Først og fremst er jeg en kreativ skrotnisse. Jeg samler på alt jeg finner. Jeg er også en som blir bergtatt av det vakre. Både i mennesker, naturen og ting. Detaljer er viktig for meg, og jeg elsker alt som er nytt og spennende. Det finnes få sperrer i meg. Jeg er stadig på jakt etter det ingen har sett før. Jeg er også en person som føler mye mer enn jeg tenker og jeg prater desto mer. Naturen i kombinasjon med det urbane liv er det som dypest sett inspirer meg. Jeg er født og oppvokst på en liten øy ut mot havet med storm og uvær. Landskapet og været fasinerer meg. Men samtidig reiser jeg til storbyer så ofte som jeg kan. Det høres ut som en klisje, men jeg kan gå gatelangs i London i dagesvis å observere alt fra hus til mennesker. Jeg gjemmer det i mitt hjerte. Nå bor jeg i et eldgammelt hus i Bergen sammen med mine fire flotte barn, min kjære kone, tre hunder og en katt. Jeg er utdannet Montessoripedagog, men jobber nå som stylist og kreativ konsulent.

Vad skulle du säga var startpunkten för där du är i din karriär idag?

Det må være julen 2012 da jeg fikk i oppdrag å lage årets julestory for en av Norges største aviser. Jeg fikk en ide om å dekorere juletrær på roten ute i skogen sammen med mine barn. Jeg dro ut i skogen tidlig på morgenen mens det enda var frostrøyk og pyntet 5 ulike trær i skogen. Det ble magiske bilder som fikk fart på karrieren min.

Vad driver dig i ditt arbete?

Min iboende rastløshet og nysgjerrighet driver meg fremover. Jeg må ha nye prosjekter, oppdage nye saker, ha noe på gang og en kode å knekke. En kombinasjon av nettopp rastløshet og behovet for å skape driver meg fremover. Jeg er av natur veldig nysgjerrig og vil vite hvordan folk har det. Det blir et utgangspunkt for de historiene jeg ønsker å fortelle gjennom min styling.

Vad är din största arbetsrelaterade utmaning?

Min største utfordring er at jeg ser for mange saker og ting jeg liker, og at jeg tenker for mye på dette i mitt arbeide. Instagram, pintrest og andre saker kan være en fallgruve. Jeg trenger å være mer offline slik at det unike i meg kan rendyrkes. Dessuten vi jeg si at instagram som selvklart har hjulpet meg veldig på veien fremover, også blir en kreativ hemsko fordi man ikke våger seg ut forbi den man definerer seg som. En stylist må kunne gå videre.

I din karriär, vad är du mest stolt över?

Jeg er mest stolt av bildene jeg har stylet til den nye kolleksjonen til det nye norske merket Northern, tidligere Northern Lighting. Bildene lanseres på Stockholm Furniture & Light Fair i Februar. Det var en kjempestor produksjon som jeg virkelig er stolt av.

När det kommer till ditt arbete, vad drömmer du om just nu?

Jeg drømmer om å jobbe med installasjoner, samt dykke dypere inn i fotografens verden. Jeg vil jobbe mer med film, mennesker og mote.

Har du något du vill tipsa om?

Jeg vil tipse om å alltid være ydmyk. Anerkjenn de som anerkjennes skal. Vær raus med å løfte andre opp. Jeg tenker om meg selv at jeg har alt å lære av andre. Har noen gitt deg et tips, så takk dem! Jeg hadde jeg ikke kommet så langt i min jobb om jeg ikke hadde meldt meg på workshops. Jeg elsker workshops. Meld deg på alt du kan av kurs både online og live. Jeg vil spesielt tipse om Annie Leibovitz kurs på Masterclass.com