Mini-intervju: Saša Antic

Sasa-Antic-1.jpg

"Jag drivs också av min dödsångest. Jag vet, det kan låta makabert, men jag känner att livet passerar i ilfart och jag har så mycket jag vill hinna med att göra innan det är dags för mig att lämna allt detta."

 

Saša Antic är en stockholmsbaserad stylist, set designer och kreativ konsult som även reser utanför landets gränser för att skapa magi. Han är gammal i gemet och har gjort uppdrag för de flesta stora företag som många enbart drömmer om att få jobba med. Vi har följt hans upptåg under en längre tid och inspireras av hans spännande estetik. Trots att vi inte har träffat Saša tycker vi att han verkar vara en cool(!) och intressant person som överraskar gång på gång i sitt arbete. Med oväntade stilleben och fina konstellationer skapar han bilder av hög kvalité som sticker ut från mängden. Vi gillar hans lekfullhet, fingertoppskänsla för det konstnärliga och hur han jobbar med kontraster och kaxiga inslag. Det har varit väldigt roligt att få ta del av Sašas svar där siluetten av en modig, fritänkande individ som går sin egen väg träder fram. Att han har mycket att berätta blir också tydligt och förhoppningsvis får vi chansen att ställa fler frågor en vacker dag. Vi önskar dig god läsning och en fortsatt fin första advent!

Site - Saša Antic / Instagram - Saša Antic

Vem är Saša Antic?

Nyfiken, envis, modig, kontrollbehov, temperamentsfull och visionär.

Vad skulle du säga var startpunkten för där du är i din karriär idag? 

Jag fick ett dockskåp när jag var 5 år och det sådde definitivt ett frö i mitt liv. Jag fullkomligt älskade att möblera, tapetsera, fixa och trixa med det där dockskåpet. Jag fick liksom aldrig nog! Det fortsatte i tonåren då jag möblerade om mitt rum i stort sätt en gång i månaden, målade om, upp med spegelvägg, ner med spegelvägg, in med soffa, ut med soffa, matta in, matta ut och så vidare… Mina föräldrar hade verkligen tålamod av rang! Jag har alltid haft en fallenhet för det estetiskt vackra och tyvärr dyra.

Vad driver dig i ditt arbete? 

Det är så mycket men framförallt inspirationen jag får genom mina resor samt naturen. Jag vet att det låter som en klyscha, men naturen och vår planet är det vackraste vi har. Konst, dans och fotografi är stora inspirationskällor och en enorm drivkraft inom mig. Likaså teater och scenografi.

Jag drivs också av min dödsångest. Jag vet, det kan låta makabert, men jag känner att livet passerar i ilfart och jag har så mycket jag vill hinna med att göra innan det är dags för mig att lämna allt detta.

Vad är din största arbetsrelaterade utmaning?

Att vara sann mot mig själv. Göra det jag vill och inte springa på varenda boll. Jag bestämde mig tidigt i min karriär att jag skulle vara selektiv med vilka jag ville jobba med och hur jag ville jobba och det har jag varit väldigt konsekvent med. Jag vet vem jag är och jag ska bara fokusera på det och ingenting annat. Jag är inte intresserad av att ingå in nån kollektivism med andra inredare eller tillhöra inredningsetablissemanget. Det finns hantverkare och så finns det konstnärer. Jag är konstnär.

I din karriär, vad är du mest stolt över?

Jag är stolt över att jag vågat ta för mig så mycket som jag gjort. Jag kommer från orten och har inte fått någonting gratis. En gång underdog, alltid underdog. Jag har jobbat stenhårt för där jag befinner mig idag. Jag har vågat flytta på mig, satsat stort, vunnit massor men också gått på nitar och förlorat ett och annat. Man lär verkligen så länge man lever…

När det kommer till ditt arbete, vad drömmer du om just nu? 

Jag drömmer om att sätta igång med lite olika personliga projekt under 2018 samt att mitt kontor/ateljé ska bli färdigrenoverad så att jag kan flytta in och börja inreda. Jag drömmer också om att få inreda ett hotell. Helst ett lyxigt, dyrt, boutique hotell för bögar.

Har du något du vill tipsa om?

Sociala medier i all ära men det har tagit över folks liv och jag upplever hela fenomenet som otroligt osocialt. Själv detoxar jag från allt sånt för tillfället vilket medfört en massa energi och inspiration. Så mitt tips blir: Låt telefonen vila i alla fall en dag i veckan och se vad som händer? Utmana dig själv. Lev mer i nuet!