Om att skapa magi och berätta en historia tillsammans med Smålands Skinnmanufaktur

Fotodagar-SSM-front.jpg

Förra veckan nämnde vi en plåtning som vi lovade att berätta mer om. Följer du oss på Instagram har du säkert redan förstått att vi har gjort vårt bästa för att skapa magi tillsammans med Smålands Skinnmanufaktur och fotografen Emily Laye. Under två dagar fotade vi deras vackra möbler och detaljer på två olika locations - Villa Strömsfors i Svenljunga och en lägenhet i Jönköping med fantastiskt golv och öppen spis.

Det var ett tag sedan vi hade så roliga arbetsdagar men som vanligt i produktioner som denna var det inte enbart en dans på rosor. Det var mycket som skulle fotas och roddas för att vi skulle få till alla bilder och berätta vår historia. Med tanke på att ljuset försvinner fortare än kvickt på dagarna i december var även tidspressen ett faktum. I onsdags kunde vi i princip liknas vid en tornado som drog fram i den imponerande villan tätt följda av ett fallande mörker. I vanliga fall brukar vi kunna plocka ihop efter oss lite eftersom men just där och då var det bara att riva ut befintligt möblemang, bygga upp vår bild och sedan dra vidare till nästa rum och bildvinkel. Med andra ord fick vi bära upp, ner och åt sidan, tänka om och skjuta från höften samtidigt som varje kreativ hjärncell gick på högvarv - full fokus och nästa steg i åtanke alltså. Pjuh! Som tur var utgjorde vi ett mycket slipat team tillsammans med Hillevi Magnell (ena halvan av SSM) och Emily som båda två är galet skärpta och har känsla för det visuella. Nu ser vi verkligen fram emot att få se de redigerade resultatet och är övertygade om att Emily kommer att göra underverk.

I veckan väntar en ny plåtning som vi behöver samla ihop både oss själva och den sista rekvisitan inför. Först och främst har vi dock en hel del att plöja framför varsin dataskärm. Vi önskar dig en fin vecka så länge!

Ett stort tack till Kaolin, Emma Stridh och Sanna Lindholm vars produkter skymtar i bilderna ovan.