Sundling Kickén

Vi tänkte börja med en naggande go intervju där var och en av oss har svarat på frågor om varandra utan att kunna påverka varandras svar. De tre sista frågorna om oss som stylistduo har vi besvarat gemensamt. Hope you like!

Vad är det bästa med Elin/Evalotta?

Evalotta svarar: Det finns såklart många bra saker men det allra bästa är att hon är omtänksam och har ett riktigt gott hjärta. Jag älskar också att hon har nära till skratt. Vi har samma sjuka humor och hittar något att skratta åt varenda gång vi ses. Som arbetspartner är hon också galet effektiv och grym på att få saker gjort.

Elin: Hon finns verkligen till hands i ur och skur. Vi kan prata om allt och lite till, enligt henne finns det inga problem i världen som inte går att lösa. Hon är en fin vän helt enkelt och det där med att hon är sjukt rolig får man liksom på köpet. Jag fattar inte vad hon får allt ifrån! Hon kan verka som en blyg Norrlänning till en början men när man väl lär känna henne är hon som en öppen bok och har alltid något intressant att berätta.

Vilket är ditt roligaste minne ihop med Elin/Evalotta?

Evalotta: Vi har alltid något roligt hyss för oss så det är riktigt svårt att välja. Elin är lite av en revy-artist och när jag lyckas fånga hennes framträdanden på film kan jag skratta gott och länge. Ett exempel är när hon härmade ett youtube-klipp med en liten pojke som blir tagen på bar gärning av sin mamma när han äter kaksmet.

Elin: Vi har många fina minnen ihop! Men ett som jag minns väldigt tydligt var när vi satt i min bil och spårade ur totalt. Vi skojade och spann vidare på varandras dåliga skämt. Tiden rann iväg och efter någon timma var hela bilen igenimmad. Då gjorde vi humor av det med såklart! Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, jag hade träningsvärk i magen dagen efter så jag knappt kunde gå.

Vad skrattar ni åt tillsammans?

Evalotta: Om sanningen ska fram blir det mycket under-bältet-humor när vi sätter igång. Vi brukar skoja om att vi låter som vi föreställer oss att inbitna lastbilschaffisar gör.

Elin: Vi har exakt samma humor! Intern, dålig och barnslig. Det är inte många som förstår sig på den. Man kan nästan tro att det är två karlar som sitter och skämtar när vi drar igång.

Vad var ditt första intryck av Elin/Evalotta?

Evalotta: Mitt första intryck var att hon verkade väldigt lättsam och social men att hon pratade lite för mycket för min smak. Vi skulle styla en lägenhet ihop samma dag och det var som att orden och frågorna sprutade ur henne. Jag som gärna är ganska tyst och koncentrerad när jag jobbar kände mig ganska splittrad när dagen var slut. Idag förstår jag dock att det hade mer med nervositet än personlighet att göra.

Elin: Innan vi träffades hade jag en mardröm om att vi inte skulle klicka, men tji fick jag! Jag fick intryck av att Evalotta var en riktig livsnjutare när hon satt med sina glassiga glajjor i solen och sörplade i sig sitt morgonkaffe. Åt som en hel karl gjorde hon också! Hon kändes så avslappnad och cool, drog några anekdoter om sommarens äventyr och skämtade som bara hon kan.

Säg något du vet om Elin/Evalotta som ingen annan vet?

Evalotta: Istället för att ligga på kudden när hon sover ligger hon under den. När vi delar rum på diverse hotell har jag ibland svårt att hitta henne när klockan ringer på morgonen.

Elin: När hon var liten hade hon en guldfisk som hette Gunnar. Den var döpt efter en granne som hade liknande kroppsform som fisken. Jag skrattade ordentligt när hon berättade det.

Vad tror ni är er styrka som duo-blogg?

Vår blogg är lite som störtkorgs-erbjuandet vid kassan. Du får liksom 2 för 1! Elin är en jäkel på att nosa fram det nya, rykande heta bilder som får betraktaren att både dregla och haja till. Hennes upptäckarlusta och upptåg är även de spännande att följa i både ord och bild. Det kan handla om nya butiker, restauranger eller allmänt vackra platser som hon fångar in som ingen annan. Evalotta å andra sidan gillar att sätta ord på det som sker i tanken och bakom kulisserna samtidigt som hon har ett vasst sätt att presentera bildmaterial. Att kreera moodboards med anal precision och känsla för balans är något hon gör med lätthet. Summan av kardemumman kan inte bli annat än mumsigt!

Vad inspireras ni av just nu?

Det stiliga, rena och enkla som känns tidlöst och genomtänkt blandat med konstiga och oregelbundna former i konst och keramik. Trä, trä och trä. Urvattnade naturfärger, off-white och kritvitt med accenter i högblank metall känns extra härligt just nu. Detaljer som torkade blommor och vass skapar intressanta blickfång.

Vad är ert drömuppdrag?

Vi har alltid drömt om att jobba utanför Sveriges gränser och ta någon storstad med storm! Vi vill få möjligheten att ta oss an ett spännande uppdrag där vi kan få utlopp för vår fulla potential och kreativitet. Att skapa något intressant som får folk att höja på ögonbrynen och undra vad i helskotta var det där!? Det kan handla om en reklamkampanj eller en restaurang dock skulle vara kul att jobba med ett varumärke där ordet gräns inte existerar. Att ha friheten att locka ut det allra bästa av sig själv och få briefen att “the sky is the limit” vore helt underbart!