Tanken bakom vår inspirationsutställning

Vår vision med utställningen i Bergen var att inspirera betraktaren till att följa hjärtat när det kommer till att inreda sitt hem - du behöver inte följa varje trend som råder. Vi tycker att var och en ska lyssna till sig själv och fundera - vad mår jag bra av och vad tycker jag om? Det kan bli ett väldigt fint resultat i hemmet om du vågar blanda material och olika uttryck och går på magkänslan istället för att analysera för mycket. Vi tror även på att låta inredning få ta tid och växa fram så att du inte tar förhastade beslut som du sedan ångrar. Det kanske låter enklare än vad det är när suget tränger sig på men en bra huvudregel är att vänta någon dag innan du slår till och känna efter om du fortfarande vill ha saken i fråga. En god idé i den här kråksången är i alla fall att satsa på kvalitet och hållbara material som du kan leva med länge.

I montern trollade vi ihop en härlig blandning av saker som det ligger ett gott hantverk bakom med företag, kreatörer och konstnärer som vi tycker mycket om. Med hänsyn till mässans tema och monterns utförande försökte vi se till oss själva och återspegla sådant som vi attraheras av just nu. Tydligast var kanske den jordnära färgpaletten som ligger oss varmt om hjärtat där material som trä, glas, keramik och hållbara textilier var extra framträdande. Vi flörtade även med 70 och 90-talet där vi lyfte fram vissa möbler och former som exempelvis Tom Dixons 'S-Chair' för Cappelini och den svarta metallhyllan som ni skådar på bilderna ovan. Detta är kanske bara något vi märker men retligt nog saknas en stor vit skål (i miljöbilden längst ner) som stod på det vänstra podiet tillsammans med Märta Louise Karlssons vackra glaskuber. Det positiva är att den blev såld så vi får glädjas åt det trots att vi saknar den i bilden.

BILD 1 / Vitt fat - Västergården, Urna och kuber i lera - Birgitta Jannesson, Bärstycke (Fråshki) - Växbo Lin, Ljusstake 'Love' - Sara Kallioinen Lundgren, Runt grytunderlägg/väggdekoration - Poast / BILD 2 / Handvävd textil på vägg - Ilse Buelens, Pall och litet bord - TiT design, Bordslampa 'Say my name' - Northern, Kuber i lera - Birgitta Jannesson, Gjutna pappersvaser - Kristina Rothe / BILD 4 / Stol - Stua/ TiT design, Rund pall och hylla -TiT Design , Papperskonst - Norway designs, Glaskuber - Märta Louise Karlsson, Skulptur i hyllan - Laurie Poast  / BILD 5 / S-Chair till höger - TiT design (Cappelini), Motiv på vägg till höger - Ilse Buelens, Beige pläd - Klippan x Designtorget, Strå i trä - Sanna Lindholm, Vit vas - Lillian Torlén