Trendy coffee tables

Coffe tables

När saker och ting blir trendiga är vi svenskar väldigt snabba på att haka på trenderna och gillar att ha uppdaterade hem. Ingen vill vara sist på bollen och instagram svämmar över av bilder på olika tolkningar av det som är modernt. För dig som vill ha det svart på vitt och är sugen på ett nytt soffbord tänkte jag bjuda på lite inspo om vad som är i ropet just nu.

Kuberna som varit moderna förr är tillbaka och vi ser dem i olika utföranden. Det funkar både som högt och lågt, gärna i ett blankt material som krom eller spegelglas. Om man vill ha något mer tidlöst funkar det även i trä eller i en neutral kulör. Ett bra exempel på detta är bordet från Pella Hedebys styling som hon gjorde med Residence för Riksbyggen. Glasborden är något som vi ser allt mer. Många är enkla, stilrena och kantiga i sin utformning och i en modell större. Glaset bärs oftast upp av ett stålstativ och på bordet ligger coffee table-böckerna i högar som dekoration. För den som vågar ta ut svängarna är ett mer art deco influerat bord med ett svulstigare uttryck ett snyggt alternativ. Mörkt trä är på tapeten och här vill man gärna ha det stort, med ett modernt snitt och relativt lågt. Ett som jag tycker är väldigt snyggt och som jag själv skulle kunna tänka mig är Fly table från &tradition. Udda former är också väldigt hett. Fint att komplettera med som sidobord bredvid soffan för att lyxa till det lite.

Om man inte vill ha några av de trendiga alternativen är design klassikerna alltid säkra kort. Men för er som gillar det nya och som vill ligga i framkant är ledorden kromat, glas, mörkt trä, kantigt, stort och lågt.