Vårt samarbete med Domo Design - colored by Sundling Kickén

Skärmavbild-2018-01-31-kl.-15.06.16.png

Idag får vi äntligen presentera vårt designsamarbete colored by SUNDLING KICKÉN tillsammans med Domo Design. Det har varit ett väldigt roligt projekt som startade hösten 2017 då vi stylade pressbilderna för deras nya kollektion våren 2018. Under inledande möten växte även idén fram att vi skulle ta fram två nya färger - precis som namnet colored by antyder - och valet landade på färgerna beige och varmzink. Vi tyckte att de var ett fint komplement till deras nuvarande färgpalett och att de är färger som kommer stå sig över tid. Vår inspiration till både koncept och färgval har varit Småland och dess vackra natur men också fabriken med dess produktion som är belägen där. Med valet av varmzink ville vi komma närmare kärnan, nämligen materialet stål som var startskottet för grundaren Johannas Haglunds första idé om att designa slitstarka och tidlösa möbler. Den varma beiga kulören får oss att tänka på de jordiga tonerna i Smålands skogar och den är verkligen superfin att matcha med den kalla varmzinken. Det bästa med det hela är att vi valt en lack som gör att möblerna kan användas både ute och inne. Hur bra!?

Hur som helst är vi så glada att vi fick möjligheten att göra detta tillsammans med Johanna och Karin Wissman som också är med och verkar bakom kulisserna. Stort tack till er! Som vi nämnt tidigare har vi även designat och inrett deras monter på möbelmässan och kommer vara på plats hela dagen om ni vill kika in och säga hej!

Foto Kristofer Johnsson / Styling Sundling Kickén

Stort tack till.. Typeo - Hasami porslin, Gervasoni - Soffa, Pernilla Jansson - Präglade tryck, Odem Atelier - Stenklot, Ida Svärdström - Beiga bruksföremål med öra / avlångt keramikfat, Alexandra Nilasdotter - Vita skulpturer / bruksföremål, Rosita Ståhl - Glasföremål, Market 29 - Textilier, Katarina Norrby - Stora skulpturer och Johanna Van Eldijk - Keramik stenar och koppfotingar.