Följ med på resan - från renovering till färdigt resultat

Efter många om och men har vi beslutat oss för att ta ett uppehåll med intervjuandet. Vår tanke är att ta upp tråden igen i höst med spännande personer från branschen som får svara på frågor i en ny tappning men tiden får helt enkelt utvisa hur det blir. Det har i alla fall varit väldigt roligt att få ta del av svaren från alla inspirerande människor och vi är väldigt tacksamma för var och en som har tagit sig tiden. All kärlek till er!

Som vår kalender ser ut framöver kommer våra projekt och lokalen att ta upp all vår vakna tid. Som utlovat tänkte vi att ni ska få hänga med på resan och att detta ska bli som en slags följetång i renoverings-processen med alltifrån planering till val. Denna veckan har vi börjat med att skissa upp en målbild för oss själva hur vi vill att resultatet ska bli och vecka efter vecka ska vi släppa in dig i planen.

Studion ligger på ett hörn i en gammal fastighet och är inte toppskick för tillfället men vi vet att det kan bli en riktig pärla. Det vi föll för med lokalen var de vackra fönstren i vinkel med ett fantastiskt ljusinsläpp och att takhöjden på dryga 5 meter gör sig påmind så fort du kliver in. Ännu en bra sak är att det är gångavstånd till oss båda så att vi kan ta oss dit utan problem. Ett minus är dock att den inte är särskilt stor till ytan. Därför siktar vi på att göra val som skapar en rymlig och sober känsla där kreativiteten kan andas fritt. Mer konkret vill vi ha en ljus helhetslösning som står sig över tid där de lösa detaljerna och möblerna får tala. I veckan har vi målat upp tre potentiella väggfärgs-kandidater som bestod av Tudor, Kalk och Tidlös från Jotun. Valet lutar åt Tidlös även om vi funderar att testa några färger till, bland annat Portland Stone från Little Greene. Just nu är vi i alla fall övertygade om att en dov, varmgrå och ljus kulör skulle att bli hur fin som helst i kombination med heltäckningsmattan och de materialen vi tänkt oss. Som det oftast gör kommer saker och ting säkert att ändras under resans gång men det är just det vi tycker är det fina i kråksången - det blir alltid som det är meningen i slutändan. Det blir spännande att se hur allt kommer att utveckla sig och hur lång tid allt kommer att ta. I och med att vi ska hugga tag i en hel del bitar själva kanske det inte går på en handvändning. Vi hoppas och tror i alla fall att studion kommer stå startklar i höst då vi planerar en inflyttningsfest med pompa och ståt. Den dagen alltså!