Mini-intervju: Annie Lindgren

"Det är viktigt för mig att vara sann mot mig själv och att jag kan stå för allt jag gör. I detta försöker jag alltid lyssna på min magkänsla."

 

Då var det dags för vår fjärde gäst här på bloggen och det är ingen mindre än Annie Lindgren. För er som inte är bekanta med henne sedan tidigare, frilansar Annie som inredningsstylist och kreativ konsult. Under namnet Sunday Selection, som hennes blogg heter, inspirerar hon med sin känsla för både mode och inredning. Annie har ett tydligt och harmoniskt bildspråk och hennes begåvning för att skapa bildmaterial med ett finstämt minimalistiskt uttryck gör att hon allt som oftast får oss på kroken. Vi beundrar hennes smakfulla och sofistikerade stil som hon blandar upp med en gnutta kaxighet. Med hårt arbete och talang har hon blivit en av de bästa i sin genre och en av våra absoluta favoriter. Därför är det extra roligt att vi idag får dela med oss av Annies tankar.

Blogg - Sunday Selection / Instagram - Annie Lindgren och Sunday Selection Archive

 

Vem är Annie Lindgren?

Jag tycker att det är otroligt svårt att beskriva mig själv men jag skulle nog säga att jag är en entreprenör som älskar att starta igång projekt och alltid har tusen idéer om vad jag skulle vilja göra. Jag uppfattas oftast som lugn och stabil men på insidan pågår det ett ständigt kaos! (haha) Minimalist är jag ut i fingertopparna och blir otroligt stressad när det är för rörigt. Att alltid ha nära till skratt och att inte ta sig själv på för stort allvar har blivit lättare med åren. Jag är också en riktig soffpotatis som kan sitta i timmar och bläddra i tidningar och fylla på kaffekoppen.

Vad skulle du säga var startpunkten för där du är i din karriär idag?

Min blogg har definitivt varit min viktigaste marknadsplats och starten till var jag är nu. Jag hade aldrig fått chansen att träffa och lära känna så många härliga och inspirerande människor om det inte vore för bloggen. Nu har ju sociala medier tagit över den biten mer och mer och är verkligen utmärkt plattform att nätverka och bygga upp sitt varumärke på.

Vad driver dig i ditt arbete?

Det är viktigt för mig att vara sann mot mig själv och att jag kan stå för allt jag gör. I detta försöker jag alltid lyssna på min magkänsla. Jag brottas ständigt med dålig självkänsla och att jag alltid kan göra saker lite bättre men när jag kliver över den barriären, får känna mig stolt över mitt arbete och kunden är nöjd så släpper alla spänningar. När alla bitarna faller på plats, det är den bästa känslan i världen! Det är då remember why you started får en sann innebörd.

Vad är din största arbetsrelaterade utmaning?

Att frilansa är ju inte alltid så lätt! Ovissheten och ojämnheten från månad till månad har gjort att jag många gånger funderat på att stänga den dörren helt. Jag kan dock inte kompromissa med min passion och har svårt att se mig göra någonting annat, i slutändan är det alltid värt det.

I din karriär, vad är du mest stolt över?

Att jag vågar följa mitt hjärta och aldrig ger upp. Det är nog det finaste och viktigaste jag kan visa min son, att kunna vara en förebild för honom och samtidigt få göra det jag älskar.

När det kommer till ditt arbete, vad drömmer du om just nu?

Jag skulle vilja göra något mode och inredningsrelaterat, jobba lite mer som modestylist men i en inredningsmiljö… lite mer storytelling… ja ni hör ju när min hjärna sätter igång! (haha)