Väggfärger 2018 - här är 9 av våra absoluta favoriter

Trendiga-väggfärger-2018.jpg

När det kommer till väggfärger väljer vi från den jordnära skalan alla dagar i veckan. Det behöver inte alltid handla om färgstarka och djärva kulörval för att ett rum ska bli intressant eller ombonat. Med en naturnära färg och en gnutta värme sätter du tonen direkt och det krävs inte mycket för att få till en harmonisk känsla där hemma. Vi tycker att det är väldigt fint att jobba ton-i-ton med färger för att få den röda tråden att infinna sig. Väljer du att gå på en linje i de olika rummen men med olika styrka och nyanser i kulören är det lätt att skapa en fantastisk grund som du vill leva med länge. Ett annat tips är att välja matta färger som fångar ljus på ett mjukt sätt och ger en finare och lite “dyrare” finish. För att ge dig som är intresserad lite inspiration på vägen har vi valt ut några av våra favoriter som är extra trendiga i år men även håller över tid. 

1 / Hipster brun och Rå canvas - Jotun /  Våga jobba med färgkombinationer som ger en fin kontrast i ett och samma blickfång. De här något jordiga tonerna med Hipster brun i förgrund och Rå canvas i köket blir en mjuk övergång från det mörka köksluckorna och ger ett renare uttryck.

2 / Ljus antikgrå - Jotun / En sober och klassisk kulör som inte märks vid första ögonkastet men ändå upplevs omfamnande. Den är fin att rama in ett rum med och ger en något svalare och tidlös känsla.

3 / Linen Sand - Boråstapeter / För att få en mer exklusiv och ombonad stil är vårt tips att välja en härlig tapet med struktur för att få en fin yta på väggen. En känsla av linne-tyg i en vacker sandig kulör kan aldrig bli fel.  

4 / Tidlös - Jotun / Denna gulaktiga gråvita ton tillför rummet en sober elegans och ger en svag bris av värme till helhetsintrycket. Kritvita väggar har länge varit ett måste men de har börjat bli utmanade i allt större utsträckning.

5 / Golden bronze - Jotun / Med den här gyllenbruna färgen får rummet attityd men också massor med värme. Det är många som frågat oss om väggfärgen i denna sovrumsbild (en färg egentligen inte finns på riktigt) - Golden bronze är på pricken lik.

6 / Mussla - Alcro / Tyst som en mussla brukar vara talesättet och det stämmer till viss del i detta fallet. Blekbeiga Mussla från Alcro gör inte så mycket väsen av sig men är otroligt vilsam med en inbäddande och lugnande effekt.

7 / Space - Jotun / En vinnare och räddare i nöden som funkar i alla lägen. Den kan kombineras med de flesta andra kulörer - både ljusare och mörkare.

8 / Almond beige (rand hipster brun) - Jotun / Lite kallare bruna nyanser kan också vara riktigt snyggt. Denna brända och svala bruna färgen blir vi riktigt sugna på att använda oss av i något kommande projekt.  

9 / Rökt ek -  Jotun / Om du vill gå på en mörkare kulör är rökt ek perfekt. Färgen har en fin karaktär och blir till ett kaxigt statement i hemmet. Med en bakgrund med mycket kontrast blir det en fröjd att möblera och hänga tavlor.