Mini-intervju: Pella Hedeby

Pella-Hedeby-front.jpg

"När det kommer till inredning och livet känner jag att det viktigaste är att hitta sin egen stilkänsla, inte vara så ängslig utan utgå ifrån den och försöka hitta ett lugn - oavsett tempot i tillvaron och allt som pågår runt omkring."

 

Inredningsstylisten Pella Hedeby som driver bloggen Stilinspiration har funnit ett alldeles eget språk i sitt arbete. Precis som en sångare vars röst du känner igen redan i början av låten har Pellas bilder en tydlig signatur. Hennes stil är väl balanserad och går oftast i en harmonisk färgskala med fräscha vita inslag. Vi inspireras av Pellas driv och hennes förmåga att leverera snyggt material på löpande band. Att hon dessutom verkar vara ödmjuk och har fötterna på jorden - trots sin framgång - är något som vi respekterar och ser upp till. Ett bra exempel på hennes excellens är att hon snart kamperar ihop med Lotta Agaton, en av inredningsbranschens största namn. Vi ser fram emot att få följa deras kommande projekt tillsammans - av vår erfarenhet att döma kan vi säkerligen förvänta oss stordåd. Trots fullspäckat schema har Pellas tagit sig tiden att svara på våra nyfikna frågor och det är vi så tacksamma för. Slå dig ner några minuter för att få en inblick i en välanlitad inredningsstylist tankevärld.

Site - Pella Hedeby / Blog - Stilinspiration / Instagram - Pella Hedeby

 

Vem är Pella Hedeby?

Jag är en passionerad inredare som älskar det enkla uttrycket i allt. Jag vill att känslan ska vara just enkel, naturlig och självklar. Min största inspiration hittar jag i minimalistiska, moderna och stramt avskalade miljöer samt i naturen. Min egen stil blir en uppmjukad naturlig mix av dessa element. Vårt hem på landet i Viksberg utanför Södertälje är en kompromiss där det lantliga och naturnära tagit överhanden - men jag älskar lugnet jag finner där. Min familj består av sambo, mina söner Leo 12 och Viggo 9 och bonusdottern Filippa 12. Så fritiden spenderas till största delen som hockeymorsa i diverse ishallar...

Vad skulle du säga var startpunkten för där du är i din karriär idag?

När Lotta Agaton höll sin första Interior Stylist MasterclassBeckmans gick jag kursen tillsammans med min dåvarande kollega Marie Ramse. Utöver de praktiska lektionerna gav inblicken i branschen och de nya kontakterna möjlighet att komma vidare och prova på stylistyrket på egen hand. Jag jobbade då på JM med inredning av nyproduktion och hade precis startat upp min blogg där jag kunde dela vårt arbete. En av de första fotograferna som vi började samarbeta med var Kristofer Johnsson och jag minns hur vårt första hem som vi sålde in till Residence även hamnade på omslaget. Drömmen!

Vad driver dig i ditt arbete?

Passionen och drömmen att få skapa rum och inredningar där allt faller på plats. Jag tröttnar aldrig på att leka med kombinationer av material, strukturer och volymer som skapar interiörer som jag (och förhoppningsvis fler med mig) känner att man kan landa i och verkligen trivas.

Vad är din största arbetsrelaterade utmaning?

Att hitta balansen. Att våga landa i sitt eget uttryck samtidigt som man eftersträvar en personlig utveckling. Därtill att balansera livet och få tid och energi att räcka till alla delar då man tycker att jobbet är så vansinnigt roligt hela tiden.

I din karriär, vad är du mest stolt över?

Åh, vad svårt. Jag har aldrig haft en uttalad karriärsplan och känner mig fortfarande nyp-mig-i-armen-lycklig över att jag har möjlighet att jobba med det jag tycker är allra roligast. Så det jag är stolt över är att jag lyckats etablera mig i branschen och att jag har den möjligheten.

När det kommer till ditt arbete, vad drömmer du om just nu?

Mitt arbete och de uppdrag jag får överträffar ofta mina drömmar. Den 1 december kommer jag att börja hos Lotta Agaton Interiors tillsammans med Marie Ramse som jag jobbade ihop med under alla mina (13) år på JM. Något som känns som en kombination av människor som jag bara kunde drömma ihop i mina bästa dagdrömmar. Känslan av overklighet igen. Det ska bli fantastiskt kul och en härlig utmaning att gå in i detta tillsammans med Lotta och Marie. När det kommer till uppdrag och framtida jobb brukar jag säga att inreda ett hotell och göra en bok är ett livsmål och en dröm jag har arbetsmässigt.

Har du något du vill tipsa om?

Ah! Massor. Hela tiden. När det kommer till inredning och livet känner jag att det viktigaste är att hitta sin egen stilkänsla, inte vara så ängslig utan utgå ifrån den och försöka hitta ett lugn - oavsett tempot i tillvaron och allt som pågår runt omkring. Och sen är mitt tips att fortsätta följa era mini-intervjuer och stilsäkra inspiration - Älskar't!